Mijn liefde voor Griekenland

De Griekse vlag in de wind
Griekse vlag

GRIEKENLAND’S VERSCHEIDENHEID

De meeste onder jullie die me goed kennen weten dat ik mijn hart verloren heb aan Griekenland. Dus herhaaldelijk krijg ik verschillende vragen over vakantie in Griekenland.
Om heel eerlijk te zijn, ik ben dol op Griekenland maar ik ken heel Griekenland niet. Wel weet ik dat Griekenland heel uiteenlopend is en eigenlijk wel voor iedereen wel iets te bieden heeft. Van de prachtige natuur, de ontzettend mooie zee, de gezonde lucht door gebrek aan industrie tot cultuur, geschiedenis en ook mythologie is Griekenland een ontzettend uitgestrekt gebied en kan het iedereen wel bekoren.
Waarschijnlijk wisten jullie zelfs niet dat Griekenland ook skigebieden heeft in de winter?
Het thema is dat iedereen verschillende eisen stelt aan zijn vakantie. Wat ik een zalige vakantie vind, kan voor jullie de hel zijn. Daarom is het ook heel moeilijk mij daarover uit te spreken.
Zelf ben ik het meest dol op de Griekse eilanden. De meeste grotere eilanden bieden voor elk wat wils.
Met vragen over Kos kan je wel altijd bij mij terecht, ik denk wel dat ik intussen kan zeggen dat ik Kos vanbinnen en vanbuiten ken! Wat wil je na al die jaren dat ik er al naartoe ga.
Ook op Rhodos heb ik 2,5 jaar gewoond maar daar had ik een burojob, dus daar ontdekte ik het eiland meestal op mezelf met mijn autootje.
 

OP VAKANTIE IN GRIEKENLAND

Ik hou ook vooral van rust en ben heel dol op de kleinere eilanden zoals Kalymnos (naast Kos) waar het prachtig mooi is, de bevolking nog heel gastvrij en je toch vanalles kan beleven. (zowat de populairste besteming wereldwijd bij sportklimmers door de prachtige rotsformaties!!) Waar je nog die kleine familiehotelletjes kan vinden die niet door de grote touroperators worden aangeboden, waar de luxe minder is maar de gastvrijheid des te groter…..
Je kan altijd naar een groter eiland in de buurt vliegen en vandaar zijn er altijd ferry’s beschikbaar naar de kleinere eilanden.
Persoonlijk zou ik zelf in Griekenland nooit all-inclusive nemen. Bijna overal zijn er supergezellige restaurants en tavernas waar je in vergelijking met België ook nog steeds heel goedkoop kan gaan eten. Misschien vind je daar dan ook nog iets terug van de echt typisch Griekse keuken. Het all-inclusive toerisme heeft heel veel van Griekenland al kapot gemaakt voor de crisis de genadeslag gegeven heeft.
 

WAAROM GRIEKENLAND?

Blijbkaar wil iedereen plots naar Griekenland nu, nu Turkije onveilig blijkt te zijn. Griekenland is naar mijn mening veel mooier dan Turkije, de mensen zijn veel vriendelijker en je kan er als vrouw alleen zonder problemen heel gemakkelijk over straat wandelen zonder constant te worden lastig gevallen.
Ik ben slechts eenmaal op vakantie geweest naar Turkije, het was een spotgoedkope aanbieding toen en het was de enige vakantie in mijn leven tot nu toe, waar ik blij was terug thuis te zijn.
Mijn ervaring met Spanje is dat de mensen redelijk nors zijn, niet gewillig, enkel Spaans spreken en ook niet graag bedienen.
Ik heb mijn hart aan Griekenland verloren van de eerste stap die ik er neerzette. De laatste jaren is er in Griekenland jammer genoeg door het toetreden in de Europese Unie verschrikkelijk veel veranderd en zeker niet ten goede. Maar nog blijft het altijd een stuk paradijs.
Mijn grootouders hebben bijna alle griekse eilanden afgereisd en in die tijd hadden veel eilanden nog geen vluchten of luchthavens. Maar op de boot of ferry zitten in griekenland is altijd een hele belevenis en een van mijn leukste ervaringen. De bootexcursies die ik begeleidde telde ik altijd tot mijn favoriete excursies.
Dus ik hoop dat een groot deel van jullie vragen hier al mee beantwoord zijn….
En van alle anderen die Griekenland even goed kennen en evenzeer in hun hart hebben gesloten, commentaar altijd welkom!

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Mimi

    Ik kan je liefde voor griekenland begrijpen.
    Ik heb 40 jaar geleden ook de eilanden bezocht met de boot? Was heel aangenaam

    1. Astrid

      Dat is zo! Telkens ik een eiland van mijn lijstje geschrapt heb, komt er weer een ander bij. Plus de eilanden die ik dan al bezocht heb, wil ik eigenlijk allemaal blijven bezoeken…

Feel free to leave a reply