Vrouw (81) gearresteerd met cocaïne verstopt in rolstoel

 • Berichtcategorie:België / Dagelijks leven
 • Leestijd:4 minuten gelezen
 • Laatste wijziging in bericht:22 mei 2023

Deze krantenkop doet me dadelijk denken aan “Breaking Bad”. Eén van de topseries van de laatste jaren. Ze werd me aangepraat door mijn Griekse vriendin maar ik heb zelfs het eerste seizoen niet kunnen uitkijken. Het ging me net iets te ver allemaal.
Simpel gezegd : mensen die denken dat ze niets meer te verliezen hebben, gaan over op straffe en kordate maatregelen om hun doel in het leven alsnog te bereiken. Om het hoofd boven water te houden.
Het hoofdpersonage in Breaking Bad heeft een ongeneeslijke kanker en wil zijn familie niet zonder spaargeld achterlaten. Daardoor besluit hij met behulp van een ex-student drugs te gaan produceren van hoogwaardige chemische kwaliteit. Met alle gevolgen van dien… Deze gevolgen worden als boter op een snee brood breed uitgespreid over verschillende seizoenen.

Realiteit of fictie

Maar soms is de realiteit straffer dan fictie.
Het vernoemen van de leeftijd van deze vrouw is in dit geval zeker niet helemaal onbelangrijk. Met die wijsheid van jaren, mag je er gerust van uit gaan dat deze dame de pensioenleeftijd al even bereikt heeft. Ook al wil onze staat die grens danig verhogen, zover zijn we nog net niet. Waarschijnlijk kan ze door de vele besparingen van onze regering al een tijdje de eindjes niet meer aan elkaar knopen. Het pensioen van een alleenstaande vrouw is dan ook niet om over naar huis te schrijven.

Drugs verstopt in rolstoel
Drugs verstopt in rolstoel

Indien ze deze rolstoel daarenboven wel degelijk nodig heeft omwille van gezondheidsredenen en niet enkel om drugs in te verstoppen, kan ik me helemaal voorstellen dat de maatregelen van onze lieftallige minister Maggie De Block haar nog verder de duimschroeven aanhaalden.
En zeg nu zelf, wat heb je op die leeftijd nog te verliezen? Misschien wil ze zelf nog een keertje een vakantie kunnen betalen? Wenst ze voor haar kleinkinderen een mooi Sinterklaas cadeau te kunnen bekostigen? Sprokkelt ze op die manier het geld voor haar begrafenis bijeen? Staat ze met één wiel al in het graf?

Je kan je er voor jezelf wel een plaatje bij schilderen. Einstein vond fantasie ook belangrijker dan “weten”schap.
In het kader van de niet aflatende drugsoorlog rond het Antwerpse, is ze misschien wel één van de spilfiguren in deze goed lopende business. Zou jij je oude, verschrompelde immobiele buurvrouwtje zomaar verdenken van drugshandel? Verstand komt met de jaren en van hard werken word je niet rijk. Twee gezegdes met een waarheid als een koe.
Heeft ze daarom die koe bij de horens gevat en het heft in eigen handen genomen? Hoe lang kan levenslang op die leeftijd nog zijn?

Staatshuisvesting

Intussen krijgt ze kost en inwoon van de staat, kan ze alle dagen haar favoriete TV-programma’s bekijken, een bijkomend diploma halen indien wenselijk en heel misschien is de gevangeniskost wel beter dan de rusthuisprak?
Gratis gezondheidszorgen zitten inbegrepen in het pakket, aangeboden door de staatshuisvesting. Waar kan het leven nog paradijselijker zijn?
Je wordt alle dagen meermaals gecontroleerd. Blijkbaar iets dat je niet meer kan zeggen over de service in de rusthuizen door personeelsgebrek.
De kans thuis alleen te sterven en nog weken onontdekt te liggen ontbinden achter gesloten deuren wordt plots tot niets herleid.

Toekomstpersectief

Toekomstperspectieven bieden zich aan waar je het niet verwacht. Een kleine investering met grote opbrengst.
Koop ergens een zakje drugs en laat de Belgische mallemolen zijn draai maar vinden… waar kan je zoiets nu beter verstoppen dan in je onschuldig uitziende rolstoel? Ja, verstand komt wel degelijk met de jaren!

Dit bericht heeft 2 reacties.

 1. Anemos

  Bedankt voor de inspiratie. Er is nog niets verloren en bedenk eens hoeveel tijd om te schrijven. Hoe jammer dat ik zo braaf ben 😅
  Mooi en gevat geschreven.

  1. Astrid

   Bedankt voor je commentaar 🙂 Nee, alle problemen hebben een oplossing, niet altijd ideaal maar toch….;-)
   Ik ben ook veel te braaf, jammer, of ik was misschien al rijk geweest! 😀

Laat gerust jouw bedenkingen achter