SUSHI… BLAH!??

Verschillende vers gevangen vissen
Verse vis

Intussen al heel wat jaren geleden begon de sushi hype. Eén van die uitspruitselen van een gezonde levenswijze….
De sushi zaakjes schoten als paddenstoelen in de herfst uit de grond. Sommige verdwenen ook weer even snel als diezelfde paddenstoelen…. Elke voortschrijdende minuut werd me duidelijker waarom.

Gisteren liet ik me nog eens verleiden tot het kopen van een bakje sushi. Het was strategisch geplaatst in de winkel en ik was wel “in the mood” voor wat verse vis. Dat zou toch zo gezond zijn en we komen immers allemaal omega 3 tekort.

Als sneeuw voor de zon…

Ik wilde het lekker opsmullen als aperitiefje met een lekker glaasje wijn erbij. Kwestie van jezelf toch af en toe eens te verwennen. Want goedkoop spul is het zeker niet.
Ik ben totaal geen sushi kenner en ik durf ook niet toegeven dat ik een fan ben. Na gisteren is mijn zin dan ook weeral als sneeuw voor de zon verdwenen voor wat ik veronderstel toch een tamelijk lange tijd . Tot mijn geheugen me weer in de steek laat door een omega 3 tekort. 😀

Kortom ik besloot nog maar eens te testen waar al die sushi heisa om te doen is. Ik ben een absolute voorstander van het uitproberen van nieuwe soorten gerechten en als mijn gezondheid op het spel staat, ben ik de eerste in de rij om mee te testen.

Een leven zonder risico’s?

Daarom nam ik het risico nog maar eens een mogelijke voedselvergiftiging te trotseren. Ik geloof best dat sushi oorspronkelijk best wel heel gezond en lekker geweest zal zijn, toen de spartelende vis rauw uit een bevroren water werd getrokken en de mensen niets hadden om hem te koken of prepareren.

De huidige sushi geeft me ietwat de kriebels.
In mijn achterhoofd spelen allerlei gedachten over de bacteriën die zich er intussen op vastgezet hebben, want dat bevroren water is toch wel erg ver van mijn bed. Met aanzienlijke slokken wijn, probeer ik de microben op afstand te houden, want op alcohol bewaart toch alles langer, nietwaar?

Bij de pakketjes in het doosje zaten ook nog ettelijke raar uitziende , volgens mij, sausjes. Het groene spul in het hoekje zag er nog net het smakelijkste van alles uit!
Pfiiieeuuwwww mijn sinussen werden onmiddellijk gereinigd door de stoom die uit mijn neusvleugels en volgens mij ook mijn oren ontsnapte. Misschien ook een bacteriedodend middel? Of de ideale smaakverdoezelaar?

Klam en klef

Verder konden de klamme visblokjes me weinig bekoren.
De smaak van verse vis was eerder ver zoek en de kleffe rijst die errond gepropt zat en voor de prijs van dure vis verkocht werd, kon mijn goedkeuring niet wegdragen.
Om nog maar te zwijgen van de kleverige zwart/groene velletjes die rond het pakketje gewikkeld zaten.
Aaneengeklotterde rijst kan ik thuis zelf ook met alle gemak bereiden.

Nee, het zal wel weer even duren voor ik me nog eens laat verlokken tot een sushi-maaltje…..
Vanochtend was ik super blij dat ik gezond en wel wakker werd en al mijn darmen nog steeds op hun plaats bleken te liggen.
Geef mij maar krieken op alcohol! 🙂

Dit bericht heeft 2 reacties.

 1. Yvonne

  Zeer goed geschreven , niet anders verwacht
  ik was ook geen sushi fan en nog steeds niet als we t over zo een bakje van de supermarkt hebben . Maar als ik Nederland ben laat ik me altijd overhalen door mijn twee favoriete mannen die er dol op zijn . Zelf hebben zij 3 delicatessen winkels en houden zich uiteraard met eten bezig ( maken zelf ook vleeswaren en hebben zelfs bij de oude koningin eens catering gedaan)
  Wij gaan dan naar de sushi keten Kabuki en ik moet zeggen , perfect . Erg lekker , daar bestel je verschillende dingen en zelfs gerechten er bij die wat Indonesisch aan doen .
  Daar vind ik t dus best lekker , nooit gedacht . Anders als zo een bakje wat je kunt kopen .

  1. Astrid

   Dag Yvonne,
   Ja daar heb je ook groot gelijk in. Ik weet dat er een groot verschil in bestaat. Maar misschien is dat mijn Grieks kantje dat dan boven komt en het allemaal niet zo betrouwt…. 😉 Vis wordt nu eenmaal snel slecht en je weet niet wat er allemaal al mee gebeurd is…
   Ik test het ook af en toe maar over het algemeen ben ik niet overtuigd! 😀

Feel free to leave a reply