Eén zwaluw maakt de lente nog niet…

  • Berichtcategorie:Dagelijks leven
  • Leestijd:4 minuten gelezen
  • Laatste wijziging in bericht:2 juni 2023

Vorige week stond ik voor de ingang van de supermarkt gefascineerd naar boven te staren. Met mijn camera in de hand. Zelf kreeg ik ook heel wat rare blikken toegeworpen. Misschien omdat ik dik in de weg stond?

Het is de tijd van de zwaluwnesten. Je ziet ze momenteel overal. De kids worden al danig groot en de ouders vliegen af en aan met voedsel. Er zit een zeker patroon in. Al denk ik wel dat de grootste schreeuwer met de grootste bek vooraan toch iets beter bedeeld wordt dan de anderen.

De tijd die ik voor de supermarkt, naar boven starend, heb doorgebracht, probeerde mama of papa de kids toch één voor één te voederen. Eén van hen was iets minder handig en liet het insect dat hem of haar werd toebedeeld, onhandig weer vallen. Beurt verspeeld…

Een zwaluwnest valt op door het gepiep, het aan en af vliegen van de vogels en door de stront op de grond.

Een zwaluwnest lijkt op een klodder modder die tegen het plafond aan is gekwakt.

Nu de kleintjes in volle groei zijn, lijken ze bijna uitsluitend uit een grote, gele geopende bek te bestaan.

Een zwaluwnest is fascinerend om bij stil te staan…

Toch zijn ze niet overal zo geliefd… hoewel ze de muggen van de zwembaden wegplukken en echte insecteneters zijn, zijn de stronthopen onder het nest echt vervelend. Dagelijks schoonmaken is vereist. Daarbij zitten veel nesten echt vaak aan de ingang van supermarkten, winkel of kantoren. Niet de beste eerste indruk die je wil hebben: zo een hoopje vogelpoep voor je bedrijf. 🙂 En een klodder modder tegen het plafond…

Toch hou ik wel van zwaluwen: ze zijn sierlijk, elegant en scheren over de weg als echte vliegende ballerina’s. Ze houden van zwembaden en ’s avonds zijn ze de beste muggenvangers.

Zie je laagvliegende zwaluwen, dan weet je dat er regen op komst is. Zwaluwen vertellen je dat de lente er is en dat de zomer op komst is.

Laat gerust jouw bedenkingen achter